KONELSİS stratejik bir iş birliği gerçekleştirdi.
KONELSİS, ERC Sistem ve Huawei, Afrika'da enerji dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla stratejik bir iş birliği başlattı. 20 Ocak’ta Ankara'da imzalanan anlaşma ile, 42 MW Güneş Enerji Santrali (GES) ve 100 MWh enerji depolama sistemi kurulumu için çalışmalar başladı. Bu projeyle, Afrika'nın enerji altyapısını güçlendirerek sürdürülebilir enerji kullanımını artırmayı hedefliyor.
KONELSİS'in proje yönetimindeki liderliği ve uygulama gücü, ERC Sistem'in uzmanlığı ve Huawei'nin yenilikçi teknolojileriyle güçlü bir sinerji oluşturuluyor. Bu proje, Afrika'nın enerji altyapısının dönüşümüne katkı sağlayarak karbon ayak izini azaltmayı, yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Projenin çevresel faydaları ise yılda 63 bin ton karbondioksit (CO2) emisyonunun engellenmesi, 3 milyon ağacın korunması ve 17 milyon litre dizel tasarrufu sağlanması şeklinde öngörülüyor.
KONELSİS Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Güneş, bu projeyle Afrika'da yenilenebilir enerji santrallerinin daha büyük ve yaygın hale geleceğini belirtti. Güneş, Huawei ve ERC Sistem firmalarına güvenlerinin tam olduğunu vurgulayarak, "Bu projeyle Afrika’daki enerji sorunlarına önemli bir çözüm sunacağız ve gelecekteki projelere örnek teşkil edeceğiz" dedi. Ayrıca, Afrika'daki enerji arz güvenliğine katkı sağlanmasının da temel hedefler arasında yer aldığını ifade etti.
Güneş, Afrika'da daha önce birçok projede yer aldıklarını ve bu yeni projeyle kıtadaki pazarlarını büyütmeyi hedeflediklerini söyledi. KONELSİS olarak çevre dostu projelere kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, bu projenin sadece enerji dönüşümünü değil, aynı zamanda geleceğe yapılan güçlü bir yatırım olduğunu vurguladı.